075 - 629 46 09

Hoogstraat 19c, 1541 KW Koog aan de Zaan
info@zaanshypotheekhuis.nl

Financieel Plan

Wat is een financieel plan?

Vaak komt een klant met een specifieke wens bij ons binnen maar een uitgebreid financieel plan brengt alle facetten van de financiële huishouding aan het licht. Deelplannen zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld als u alleen wilt weten wat de gevolgen van pensionering zijn.

Met het financiëel plan geven wij je inzicht in de financiële risico’s die je tijdens jouw leven loopt. Naar aanleiding van een uitgebreide inventarisatie brengen wij alle financiële wensen en risico’s voor je in kaart. Je krijgt een uitgebreide analyse van jouw huidige financiële situatie, risico’s en toekomstige financiële wensen. Financiële planning gaat daarbij een stap verder dan de analyses die worden gemaakt bij het verstrekken van de hypotheek. De huidige hypotheek en eigen woning zijn wel altijd onderdeel van financiële planning.

Vaak zijn huurders niet bezig met financiële planning. Echter een goede financiële planning is juist voor huurders van zeer groot belang. Huur indexeert namelijk jaarlijks, waar hypotheeklasten vaak voor langere tijd vast staan en op termijn zelfs weg kunnen vallen door aflossing van de hypotheek. Ook zijn de gevolgen bij overlijden voor huurders in het algemeen groter dan bij huiseigenaren.

Met name voor ondernemers die buiten het sociale vangnet vallen is financiële planning zeer waardevol. Door te kijken naar de fiscale mogelijkheden en onmogelijkheden kan er veel geld bespaard worden. Hierbij maken wij een analyse van zowel jouw privésituatie als jouw onderneming. Begeleiden bij het afdekken van de risico’s, het opbouwen van vermogen en het afstemmen van hypotheken en zakelijke financieringen is daar onderdeel van.

Tijdens het eerste vrijblijvende inventarisatiegesprek bepalen wij samen met jou welke facetten van jouw financiële risico’s je in kaart gebracht wil hebben.

pensioen

Volg ons op Social Media: