075 - 629 46 09

Hoogstraat 19c, 1541 KW Koog aan de Zaan
info@zaanshypotheekhuis.nl

Eigen bedrijf en een huis kopen?

12 juni 2016

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar oplossingen. Maar als je als ondernemer een eigen woning wilt kopen dan lijken de oplossingen soms ver weg. Vaak worden er door de omgeving allerlei bezwaren opgeworpen: moeilijk te realiseren en banken willen geen geld meer geven. Wij zijn het daar niet mee eens! Vaak zijn de ontmoedigingen helemaal niet terecht. Door een juiste benadering en de juist hypotheekverstrekker erbij te zoeken is een hypotheek goed te regelen.

Zaans Hypotheek Huis is onafhankelijk intermediair. Wij zoeken voor jou de meest passende financiering tegen de beste condities. De ondernemer komt vaak als eerste bij zijn eigen bank waar zijn hypotheekaanvraag volgens de normen van die bank wordt beoordeeld. Wanneer je bij je eigen bank tevergeefs aanklopt, is er vaak nog wel het één en ander mogelijk. Maar ook wanneer je een scherpere rente wilt of betere voorwaarden, dan is het zinvol om verder te kijken. Om een voorbeeld te noemen: banken zijn traditioneel minder scherp met hun lange hypotheekrentes.

Hoe kijken banken naar de cijfers?

Verschillende banken hebben verschillende methoden om het inkomen van jou als ondernemer te bepalen. De ondernemer die binnen de standaardnormen van de bank valt kan bij vele banken terecht. Echter wanneer je nog geen drie volledige kalenderjaren ondernemer bent dan is meer expertise vereist. Afhankelijk van de geldverstrekker wordt het inkomen bepaald door een afslag van 10 tot 20% op de winst te hanteren als bestendig inkomen. Let op bij sommige geldverstrekkers kun je als startende ondernemer geen hypotheek krijgen.

En als je als ondernemer de crisis overleefd heb en over de laatste drie jaren een mooie stijgende winst laat zien? Je wilt dan natuurlijk dat je laatste jaren meer meetellen dan 2012 of 2013. Veel geldverstrekkers tellen de drie jaar bij elkaar op en delen de winst door drieën. Gelukkig zijn er financiers die het laatste jaar drie keer meetellen, het voorlaatste jaar twee keer en het jaar daarvoor één keer. Hierdoor komt de gemiddelde winst hoger uit, waardoor jouw droomhuis toch te financieren is. Let op: dit geldt weer niet voor alle geldverstrekkers.

Meer weten hoe wij er voor zorgen dat jouw droomhuis werkelijkheid wordt? Wij regelen dit tegen de beste voorwaarden en met voor jou de laagste rente. Bel 075-6294609 of mail info@zaanshypotheekhuis.nl.

Vrijblijvend contact?

Wil je meer informatie? Heb je een specifieke vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op via de gegevens rechts bovenaan de pagina of ons contactformulier.

Gratis eerste afspraak NHG Sneltoets

Aangesloten bij: